teisipäev, 15. veebruar 2011

Roosa mobiilikott Janne tütrele

See on see peatükk, kus ma püüan step-by-step ära näidata, kuidas ma ühte mobiilikotti valmis nikerdan.

Kõigepealt pean tunnistama, et ma suutsin nädalavahetusel kuhugi ära kaotada oma isikliku mobiilikoti. Taevas ise teab, kuhu see koos kontori sissepääsukaardiga kadus. Halvimal juhul kurseerib ta praegu Samati 206-l marsaliinil Tallinna ja Saku vahet, aga ma pole ka kuigi kindel. Nii et päris kindlasti tuleb mul hakata endale kibekähku uut tegema. Aga see selleks.
Ühesõnaga.
Kolleeg Janne tellis sõbrapäevaks oma teismelisele tütrele bling-bling roosa mobiilikoti. Roosat värvi asjad tekitavad minus küll kerge allergiahoo, aga mis parata. Kui roosa, siis roosa.
Valisin oma kangalaost välja sellised materjalid:
Heleroosast ja tumedamast ruutudega roosast lõikasin 3 cm laiused ribad ja õmblesin omavahel külgepidi kokku.
Siis lõikasin saadud triibulapi omakorda põigiti 3-cm laiusteks ribadeks ja paigutasin omavahel niimoodi kohakuti, et tulemuseks sain ruudulise lapikanga.
Sellise, nagu siin näha. Ruutude vahel olevad õmblused kaunistasin metallik-mulinee niidiga lihtsa üleääre pistega.








Lilledega roosa kanga õmblesin lapikangale lisaks. Kuna mobiilikoti läbivaks kujundiks oli ruut, siis leidsin Karnaluxist sobiva roosa-hõbedase paela, millel kandilised roosad kivid peal. Selle kinnitasin lillelisele kangale. Kokku tuli lõpuks 2 sellist tükki:
Kuna kõikide kangaste puhul oli tegemist õhukeste ja suht lidrude kangastega, siis liimisin mõlemale tükile tugevduseks tagumise poole külge tihke liimiriide.
Edasi oli juba lihtne. Lõikasin mõlemale tükile vastava suurusega voodririide tüki ja õmblesin hästi serva mööda tüki külge kinni.
Siis õmblesin lühema (üleni ruuduline) ülemisse serva kandi. Selleks kasutasin lillelisest kangast välja lõigatud 2,5 cm laiust riba. Paremalt poolt õmblesin masinaga, voodri poolse külje kinnitasin salapistega.
Lõpuks õmblesin mõlemad tükid kokku ja palistasin sama kandiga ka koti välimised servad. Pikema tüki poolt õmblesin masinaga, lühema tüki ja klapi voodri poolt siis salapistega.
Lisasin paela ja nööbi ja nööbiaasa ja valmis ta oligi. Selline siis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar