neljapäev, 21. august 2014

Sursiku sünnipäevakingitus, VOL 2

Kuu aega tagasi rääkisin siin suurejoonelisest lillepeenrast, mille me Sursikule sünnipäevaks tegime. Tol korral jäi selle siis laagerduma ja nüüd augustis, kui ma omaenda sünnipäeva eest sinna peitu pugesin, sai see valmis tehtud.
Kõigepealt, nii nagu oligi arvata, oli juulikuus peenrale tassitud muld kenasti ära vajunud ja nii me mahutasime sinna veel 5 kärutäit komposti lisaks.
Kivid, paganas, tuli muidugi jälle peenra pealt ära tirida. Ja siis jälle tagasi laduda.
Kilplase töö, ma ütlen küll.

See siin on vana peenar, millest aja jooksul on saanud üks suur hatune ja tokerjas, umbrohtu ja kasejuurikaid täis songermaa.
Kiviktaimlalilled, mis siin veel kasvavad, on muutunud aastate jooksul täiesti taltsutamatuteks, orasheina täis mätasteks.
Siit siis hakkasime ükshaaval taimi välja korjama, sest ainult vanajumal taevas ja Sursik Maa peal teavad, misasi seal kusagil kasvab ja kunagi õitsenud on. :-)



Uude peenrasse said kõik taimed väikeste juppidena maha istutatud, sekka paar taime veel ka mujalt aiast.
Edaspidi lubas emps neid siis korralikult piirama ja taltsutama hakata, et need uuesti ülekäte ei läheks.
Saab näha.

Siin on siis häppi asjaline ise oma peenra kallal veel viimast lihvi andmas. Ei maksa imestada, et peenar pealtnäha üsna tühi on. Kuna peale helmikpööriste on kõik muud taimed selles kiviktaimla taimed, siis on kindel et järgmise aasta jooksul laiutavad nad juba julgelt üle kogu maapinna.
Ahjaa, paar kõrrelise puhmast on nüüd sellesse taimlasse ka juba lisandunud, aga need tekkisid sinna hiljem, kui mind enam pilti tegemas polnud.
Peaksid olema need kaks:
http://www.hortes.ee/est/ouetaimed/korrelised/hiina-siidpooris-zebrinus
http://www.hortes.ee/est/ouetaimed/korrelised/jaapani-tarn-silver-sceptre
(viimase osas ma ei ole 100% kindel)

Nüüd on igatahes peenar valmis ja kui mul meeles on, siis kevadel ma teen sellest uuesti juttu. Kui need kribalad seal kõik kasvama ja õitsema on hakanud, sest nagu mina ikka ütlen - meie empsile anna või alumiiniumist luuavars pihku, tema ajab sellele ka lehed külge.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar