kolmapäev, 26. september 2018

Tillukesed säutsud

Tänane postitus on nagu natuke vana võla tasumine, sest esitletavad säutsud on mul valmis tehtud juba suvel. Moodustasin selle värvilise parve Lihula kohvikutepäeva väljamüügiks ja praeguseks on neid veel ainult mõned alles.
Kutsun neid säutsudeks, sest nad on nagu siurude pisikesed sugulased. Kõige esimene säuts valmis mul tegelikult juba ammu-ammu enne kohvikutepäeva, päris kevadel. Tegin selle tookord ühele heale sõbrale sünnipäevakingituseks. Siis vahepeal ei teinud ühtegi ja kui hakkasin oma väljapanekut ette valmistama, tegin prooviks ühe juurde ja pärast seda ei saanud enam pidama. Tuli neid nagu Vändrast saelaudu, kollaseid ja punaseid ja siniseid.
Nikerdamist on nendega kõvasti, sest nad on pisikesed ja detailirohked, aga väga ilusad mu meelest. Kuna nad on nii tillukesed, siis kogu keha pärlitega katta ei ole hea mõte, see ei näeks hea välja. seepärast on säutsude kehad üldjuhul tikitud ja ainult tiibade peal on pärlid. Tikkimiseks kasutan hästi palju nii siurude kui säutsude juures üleminekuvarjunditega mulineesid.
Siurud on julgemate kandjate jaoks, säutsud sobivad ka tagasihoidlikule persoonile. Neid on oma väiksuse tõttu võimalik näiteks ka mütsi peale panna. :-)

Suur säutsuparv sai pildile võetud siis selline:

Võrdluseks pildistasin ühe säutsu tikutopsi kõrval, et oleks aru saada kui väikesed nad tegelikult on.
Aga säutsud ükshaaval lähemalt ka:















Luban, et tuleb lisa :-). Säutsudele, ma mõtlen. 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar